5 anledningar att skaffa hemlarm

Här ger vi dig 5 tydliga anledningar som motiverar varför du borde skaffa hemlarm.

5 fördelar och hemlarm

1. Du minskar risken för inbrott

Den främsta anledningen att skaffa hemlarm är att du minskar risken för inbrott. Inbrottstjuvar vill ha ett så enkelt jobb som möjligt, och ett larm försvårar rejält för dem.

Att göra inbrott i ett hus med hemlarm är inte alls lika attraktivt som att göra inbrott i ett hus som inte har det. I ett hus utan hemlarm kan inbrottstjuvarna jobba ostört utan att behöva höra ljudet av en tjutande siren i örat och vetskapen av att väktare och/eller polis är på väg.

2. Ökad trygghetskänsla

Den ökade trygghetskänsla du får ifall du skaffar hemlarm är det svårt att sätta pris på. Vid semestrar, eller kanske bara när du är på jobbet, är det skönt att veta att hemmet är bevakat och skyddat av ett larm.

Värt att veta är också att det finns finns larmsystem med utomhusdetektorer som fungerar i trädgården så även den blir säkrad. Utomhussensorer har du möjlighet att lägga till i larmsystemet om du skaffar ett larm från exempelvis Ajax. Du kan läsa om hur det systemet funkar genom att klicka här,

3. Larm är prisvärda och anpassningsbara

Det finns idag hemlarm som både är prispressade och anpassningsbara. I normalfallet kostar ett larm några tusenlappar medan en generell månadsavgift är ca 0–600 kr. Månadsavgiften betalar du för exempelvis uppkoppling till larm- och väktarcentral.

Med att larm är flexibla menar vi att du i många fall själv kan välja vad som ingår såsom uppkoppling till larmcentral, sensorer och kameror.

Du kan själv utöka skyddet av ditt hem genom att komplettera larmsystemet med utomhusdetektorer. Dessa sensorer reagerar på rörelse i din trädgård och ger dig en omedelbar varning vid rörelse eller intrångsförsök.

Ajax larmsystem med utomhusdetektorer

Ajax Systems erbjuder ett innovativt larmsystem som enkelt kan utökas med utomhusdetektorer. Dessa sensorer är trådlösa och smidiga att installera, vilket ger dig en flexibel och effektiv lösning för att säkra din tomt. Du kan läsa mer om Ajax larm här.

4. Du får hjälp snabbare

När du har ett hemlarm ökar möjligheten för att du ska få snabb hjälp: särskilt ifall larmet är uppkopplat mot en larmcentral, men även tack vare att du får en notis till din mobil och då en siren går i gång när larmet aktiveras, som gör att folk i närheten larmar 112.

Du måste alltså inte ha larmet uppkopplat mot en larm- eller väktarcentral för att få snabbare hjälp då du själv får en notis av larmet som säger vad som händer. Därefter kan du själv ringa 112.

Men allt som allt är det bra att ha larmet uppkopplat mot en larm-/väktar-central ifall du vill maximera din möjlighet att få snabb hjälp.

5. Du skyddas mot brand- och vattenskada

Det är vanligt att kunna köpa till sensorer som känner av och skyddar dig mot brand- och vattenskada. Brandvarnaren kan du koppla till en larmcentral som ringer brandkåren åt dig, och med hjälp av sensorer får du ett meddelande ifall något börjar läcka i hemmet.

Läs mer: Komplett köpguide för laddbox till hemmet

Vanliga frågor

Hur blir jag skyddad av ett hemlarm?

Du blir skyddad av ditt hemlarm tack vare att det hela tiden övervakar din bostad åt dig, och så fort något oväntat händer säger larmet till dig och eventuell larm- eller väktarcentral.

Får jag lägre hemförsäkring med ett hemlarm?

Ja, i många fall får du en lägre avgift på din hemförsäkring om du har ett hemlarm. Ett flertal försäkringsbolag ger dig lägre pris om du kan visa upp ett intyg som säger att larmet är installerat och fungerar som det ska.

Vad ingår i ett hemlarm?

I ett hemlarm ingår alltid en huvudenhet, men ofta även kamera, sensorer, siren och en app som fungerar med smarta mobiler.

Funkar hemlarm vid strömavbrott?

Ja, i princip alla hemlarm har ett reservbatteri som går igång ifall strömmen skulle brytas. I normalfallet räcker ett reservbatteri i ca 1–3 dagar.

Vilka underhållskrav har ett larmsystem?

Larmsystem har minimala underhållskrav och i princip allt sköts automatiskt. Programvaran uppdateras per automatik och om exempelvis någon sensor eller kamera skulle krångla säger appen till.

Skyddar larmsystemet min trädgård?

Ja, larmsystemet skyddar också din trädgård med hjälp av bland annat sensorer, sirener och lampor som kan kopplas in till larmets huvudenhet.

Medelvärde: 3.7 Antal betyg: 3

Martin Johansson

För Martin har intresset för natur och trädgård har kommit i vuxen ålder. Martin arbetar mest med det tekniska på Trädgårdstipset, men ibland skriver han också artiklar.

Du kanske också gillar detta

Tuja: Skötseltips, Plantering och Fakta

Läs mer

Vad är en växtzon/odlingszon (+ vilken zon bor du i?)

Läs mer

Idegran: Skötseltips och Fakta

Läs mer

Bambu: Skötselråd och Fakta

Läs mer
cross-circle